Ученици от среден курс на 41-Професионална гимназия по селско стопанство

...
 Ученици от среден курс на 41-Професионална гимназия по селско стопанство
Коментари Харесай

Ученици стават млади фермери

 

Ученици от междинен курс на 41-Професионална гимназия по селско стопанство " Ангел Кънчев " – Русе, посетиха птицеферма на компания " ЯЗОШЕФИ " ООД в с. Ветово, Област Русе. Децата се образоват в направленията „ Фермер “, „ Техник на селскостопанска техника “ и „ Ветеринарен механик “. Мероприятието е част от акцията на Министерство на земеделието, храните и горите, проведена в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), която се организира под надпис: „ Супер фермер “.

Фирмата има осъществен план по подмярка 4,1 „ Инвестиции в аграрни стопанства “ от Програмата за развиване на селските региони (2014-2020 г.). Инвестиция е за създаване на нова птицеферма за угояване на бройлери. Стойността на дотацията, която е получена е в размер на 1 387 686 лева
Собствениците срещнаха учениците с главните действия по развъждане на птиците и оборудването на обекта.
Инициативата има за цел да поддържа младежите, като им  се даде опция да се срещнат с съумели фермери в нашата страна и да реализира връзка сред учениците и бизнеса. Кампанията съответствува с политиката на МОН за поощряване на дуалното образование, което дава опция за възстановяване потенциала на просветителните институции и на работодателите за образуване и основаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на образованието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР